Filmový Aertěk

0 termínů

Pobytové

Jablonec nad Nisou

10-14 let

Aeroškola

už proběhl

Cílem filmového turnusu je umožnit dětem (ve věku 10 - 14 let) zábavně-vzdělávací formou představit všechna specifika filmu a pomocí odborného vedení je dovést k realizaci jejich vlastního filmového díla, což vede k pochopení a osvojení filmového jazyka. Právě proto celý program nevede pouze k vytvoření krátkého filmu, ale i k jeho pochopení. - Aertěk je zaměřen na neorganizovanou mládež, které se snaží zprostředkovat jiné nahlížení na audiovizuální médium. Filmový tábor během pobytu s dětmi v přírodě, pomocí zábavně-vzdělávacích aktivit, pomáhá dětem rozvíjet tvůrčí činnost a pomáhá jim ve vnímání a orientaci ve složité struktuře audiovizuálních médií.


Jak natáčíme:
​Každý filmový štáb se skládá ze 6 až 8 dětí, lektora a asistenta. - Děti se shodnou na příběhu, který chtějí natáčet. Následně k němu vytvoří technický scénář, vyberou lokace, domluví se na obsazení rolí a funkcí ve štábu (kdo bude režisér, kameraman, zvukař, klapka, skript, atd.). Dále je třeba vyrobit, nebo jinak sehnat rekvizity. Natáčení trvá na Aertěku 3 dny, omezením je pouze délka filmu, která nesmí přesáhnout 5 minut. Po konci natáčení následují 3 dny na postprodukci (střih, postsynchrony, tvorba plakátů, atp.). Děti a lektoři společně zkouší dělat chytré filmy. Nechceme dělat filmy primárně pro zábavu, ale jako něco, co má smysl a ještě k tomu je to zábavné.


Co natáčíme:
​​1. Hlavní filmy tvořené pod lektorským vedením 6 až 8 členným dětským filmovým štábem.
2. Dětské filmy vytvořené dětmi bez lektorského vedení.
3. Dokumenty, reprezentativní sestřihy z průběhu jednotlivých ročníků.
4. Ostatní, výstupy filmových dílen, videoklipy, vtípky, atp.

Program

Billboard-animace • lektorský program na téma „co je to film“ • pravidelná promítání filmů s debatami a úvody • kameramansko-herecká dílna • dílna filmového střihu • fotografická dílna • postprodukce • tvorba filmového plakátu • základní technická průprava • scénáristická dílna (zpracování námětu) • tvorba animovaného filmu • hosté z filmových profesí. Tyto aktivity vedou až k finální realizaci filmu. Završením Aertěku je premiéra filmů v kině Aero.


Ubytování

Chata Kynast


Ubytování
11 pokojů s celkovou kapacitou 38 lůžek (6 čtyřlůžkových, 1 dvojlůžkový, 4 třílůžkové). Nové společné sociální zařízení, jídelna, učebna, velký sál, volná plocha pro pohybové aktivity, ohniště.


Zdraví a bezpečnost
Neustálá přítomnost týmu technického dozoru, zkušeného zd

Strava

pitný režim, snídaně, oběd, večeře, svačina, Stravování (4x děnně) zajišťují naši osvědčení táboroví kuchaři. Strava je vždy čerstvá, pestrá a z kvalitních surovin. Dobré jídlo je jednou z priorit filmového tábora.

Termíny

Všechny termíny již proběhly. Pokud máte zájem o nové či jakýkoli dotaz, neváhejte nám poslat dotaz.

Místo konání

Adresa: Pod Kynastem 114/32, 46602 Jablonec nad Nisou

Fotogalerie

Provozovatel

Aeroškola

Aeroškola se věnuje filmovému vzdělávání v rámci tří pražských artových kin Aero, Světozor a Bio Oko i mimo kina přímo ve školách, na filmových festivalech, přehlídkách a dalších akcích. Pořádáme filmové a animační kroužky pro děti, kurzy pro dospělé, originální filmové letní tábory Aertěk, projekce a speciální programy pro školy, kurzy a semináře pro učitele, filmové a animační workshopy pro školy i veřejnost a další dlouhodobé projekty i příležitostné akce.

Za několik let provozu kina Aero a později kin Světozor a Bio Oko se naše nabídka rozšířila do několika kategorií týkajících se těch nejmenších dětí, studentů základních či středních škol, rodičů s dětmi nebo dospělých, kteří se chtějí dále vzdělávat.

Aeroškolu tvoří tým kvalitních a zkušených lektorů z řad filmových profesionálů, učitelů a studentů.

Máme rádi filmy a snažíme se radost z porozumění i tvorby filmů šířit dál.

Máte k této nabídce dotaz?

Pro obecný dotaz na provozovatele webu přejděte do kontaktů.