Minecraft (tvorba světů) - Osidlujeme vzdálenou planetu

0 termínů

Příměstské

Praha 7

8-12 let

makeITtoday

už proběhl

Program

Píše se rok 2031 a osadníci ze země letí obydlet vzdálenou planetu. Planeta zatím není přizpůsobená k životu a skrývá mnohá nebezpečí, ale naši stateční průzkumníci jistě všechny výzvy vyřeší. Minecraft je jednou z nejpopulárnějších her současnosti a my jejím prostřednictvím děti naučíme dovednosti do reálného života. Začneme úpravou samotného světa, při které si zopakujeme nebo doplníme znalosti z práce na PC jako je práce se soubory nebo grafickým editorem. Budeme pokračovat stavbou základny, kde využijeme plánování a rozdělení problému na zvládnutelné kousky (takzvaná dekompozice). Protože osadníků je málo, budeme potřebovat práci na planetě automatizovat. Při tom se naučíme pracovat s redstone (něco jako elektřina v minecraftu) a řešit problém pomocí opakovatelné sekvence kroků (algoritmu). Práci s počítači prokládáme kreativními offline aktivitami a každý den trávíme čas venku tematickými hrami. V rámci tábora se děti dostanou z role běžného uživatele do role tvůrce a porozumí, jak technologie fungují.

Vstupní znalosti

Letní tábor pro děti je vhodný i pro začátečníky. Půjdeme pěkně postupně a všechno si ukážeme.

Co se studenti naučí?

- S pomocí redstone se děti hravou a interaktivní formou seznámí se způsoby řešení problémů, které mohou využít i v běžném životě
- Prohloubí své informatické vzdělání a soft skills
- Pohyb a orientace ve 3D prostoru
- Používání souřadnic a jak převést myšlenku na přesný příkaz pro počítač
- Propojí teoretický základ s reálným využitím
- Během letního tábora se děti dozví více o online bezpečnosti

Harmonogram tábora:

1.den
Po dlouhé cestě vesmírem jsme konečně přistáli! Děti se seznámí spolu navzájem a s prostředím. Začneme úpravou světa a stavbou společného sídla - naplánujeme rozvržení prostoru, povíme si zároveň něco o dekompozici problému (rozdělení na zvládnutelné části)

2.den
Na naší nové planetě potřebujeme přežít a zásoby se tenčí, je nás však málo. Naučíme se používat redstone a vytvoříme s jeho pomocí automatizované farmy.

3.den
Nejsme tu však sami! Zopakujeme a prohloubíme znalosti o redstone a využijeme je ke stavbě sofistikovanějších strojů v minecraft. Naučíme se například jak s redstone provádět logické operace, jako například “a zároveň”, které později děti využijí i v programování.

4.den
Zlehka se podíváme na ještě mocnější nástroj v minecraft - Command bloky. Ty umožňují přizpůsobit svět minecraft vlastním potřebám, ale vyžadují zapsání přesných příkazů.

5.den
Dokončíme naše osídlení a své znalosti využijeme ke stavbě rakety, která umožní další kolonizaci vesmíru.

5 890 Kč
Je možné platit benefity ( Sodexo, Sodexo karta, Edenred poukázky, Edenred e-ticket, Benefit plus )

Strava

pitný režim, oběd, svačina, Svačina 2x denně

Termíny

Všechny termíny již proběhly. Pokud máte zájem o nové či jakýkoli dotaz, neváhejte nám poslat dotaz.

Místo konání

Adresa: Bubenské nábřeží 306/13, Hala 40, 170 00 Praha 7

Fotogalerie

Provozovatel

makeITtoday

makeITtoday je pro všechny děti a studenty, co rádi tvoří a učí se nové věci - ať už na počítači, nebo bez něj. Jsme inovativní projekt systematického tech vzdělávání pro všechny od 8 do 18 let.

Máte k této nabídce dotaz?

Pro obecný dotaz na provozovatele webu přejděte do kontaktů.