Menší LEGOTÝPCI – začátečníci

So 9:00 - 12:00

Brno-střed

7-10 let

Prototýpci, z.s.

volno

Přijďte si vyzkoušet, jak se programují stavby z LEGO kostek. Dostanete k dispozici parťáka a speciální výukovou sadu LEGO Education Spike Essential a společně se pustíme do práce. Vyzkoušíte si, jaké to je jezdit s taxíkem, sestrojit a správně naprogramovat ponorku, postavit stroj na vrhání kuželkové koule nebo postavíte hi-tech houpačku. Bude čas i na volné tvoření.

Termíny

Den Čas Průběh od-do Poznámka
sobota 9:00 - 12:00 20.4. - 20.4.2024 Přihlásit se

Místo konání

Adresa: Protocoolna, Údolní 19 Brno-střed

Fotogalerie

Provozovatel

Prototýpci, z.s.

Cílem neziskové organizace Prototýpci je podporovat děti (6 - 15 let) v uskutečňování jejich vlastních nápadů. Snažíme se, aby děti uměly (a taky aby je bavilo) tvořit, myslet a ovlivňovat svět kolem sebe.
Nabízíme kroužky, příměstské tábory a víkendové workshopy, na kterých se děti učí dostat ze sebe nápady, umět je popsat a rozpracovat, dohledávat informace, používat kreativní digitální nástroje, uvědomit si svoje silné stránky a třeba se také ponořit do světa podnikání.

Podnikání děti přirozeně láká. Při vývoji reálných produktů se děti učí spoustu nového a propojují s praxí to, co se naučily ve škole. Mají pak daleko lepší představu, co obnáší jednotlivé profese. Už devítileté děti například bez problémů zvládají rozkreslit produkt v grafickém programu, vytvořit harmonogram projektu, napsat email dodavateli, vyfotit produkt na eshop nebo dokonce vystavit fakturu.

Akce pro děti s našimi lektory probíhají kdekoliv v České republice nebo v centru Brna - v Protocoolně, což je speciální dílna, kde mohou děti kombinovat fyzické a digitální tvoření. Protocoolna je součástí kreativního hubu KUMST, který poskytuje zázemí profesionálům z kreativních průmyslů. Děti se tak na chodbách i při samotných akcích potkávají s architekty, youtubery, návrháři nebo ilustrátory...

Více o nás a naší nabídce na www.prototypci.cz

Máte k této nabídce dotaz?

Pro obecný dotaz na provozovatele webu přejděte do kontaktů.