VĚDA NÁS BAVÍ - MŠ Školská Frenštát p.R.

St 14:30 - 15:15

Frenštát pod Radhoštěm

5-6 let

Věda nás baví o.p.s.

volno

V kroužku se malí předškoláci seznámí hravou a zábavnou formou s taji vědních oborů (fyzika, chemie, astronomie, biologie atd.), postaví si např. sopku, létajícího motýlka, telefon, hustoměr a vyzkouší si, jaké to je, stát se alespoň na chvíli malým vědcem. Kroužek je určen pro zvídavé děti od 5 let.

Náplň lekcí - nad čím budeme bádat
Děti v kroužku provádějí pokusy zabývající se např. magnetismem, vulkanismem, zkamenělinami a mnoha dalšími.

Srozumitelnou formou je žákům vysvětlena teorie a principy fungování jevů, které si následně ověří na jednoduchých experimentech, např. prozkoumáme pružnost a sílu dechu, vodu, povrchové napětí a půdu, stopy zvířat, sluch i zemětřesení, blubliny a kapilaritu, a mnohé další zajímavé věci a jevy.

To vše s důrazem na propojení nabytých znalostí a fungování světa kolem nás.

Experimenty nejsou nebezpečné ani složité - používáme běžně dostupné materiály (špejle, kancelářské sponky, balonky, brčka, kelímky atp.).

Termíny

Den Čas Průběh od-do Poznámka
středa 14:30 - 15:15 7.2. - 5.6.2024 1x týdně, celkem 14 lekcí Přihlásit se

Místo konání

Adresa: Školská čtvrť 1391, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm Frenštát pod Radhoštěm

Fotogalerie

Provozovatel

Věda nás baví o.p.s.

Pořádáme vědecké kroužky, tábory a exkurze pro děti, kde se hravou a zábavnou formou seznámí s taji vědních oborů (fyzika, chemie, astronomie, přírodopis, inženýrství, strojírenství) a vyzkouší si, jaké to je, stát se alespoň na chvíli malým vědcem. Děti provádějí experimenty, např. si postaví sopku, přistávací modul z balonků, jednoduchý kompas, lávovou lampu apod.

Máte k této nabídce dotaz?

Pro obecný dotaz na provozovatele webu přejděte do kontaktů.